Een goed lettertype is cruciaal voor een goed ontwerp. Daarbij kan een lettertype in verschillende fonts voorkomen. Zo heb je het lettertype Oswald met als fonts ExtraLight, Light, Medium, Regular, etc. Afhankelijk van welk lettertype je kiest heb je veel, weinig of zelfs helemaal geen fonts. Zo kan het gebruik van een speciaal type font ook doorslaggevend zijn voor een ontwerp. Het is ook van belang het juiste lettertype te kiezen voor het juiste doel.

SOORTEN LETTERTYPES

Natuurlijk wordt u hier altijd bij geholpen als klant. Wanneer u een idee heeft, al dan niet specifiek, gaan we samen over een aantal lettertypes of worden er een aantal lettertypes voorgesteld door enerzijds voorstudies voor te leggen en anderzijds al een paar voorstellen voor een ontwerp uit te werken.

Daarvoor heeft u keuze uit een aantal soorten lettertypes:

Speciaal voor u hebben we een aantal voorbeelden geselecteerd om u een duidelijk beeld te geven met wat soort lettertypes u te maken heeft.

FONTS

Wanneer we een boekje, brochure of iets dergelijks opmaken gaan we meestal gebruik maken van een lettertype met een aantal verschillende fonts. Probeer er altijd rekening mee te houden dat een lettertype voor grotere teksten best drie of meer fonts hebben.

De meest voorkomende fonts zijn:Schermafbeelding 2017-10-12 om 22.46.36

  • Light
  • Regular
  • Medium
  • Bold
  • Extra bold

Afhankelijk van welk lettertype u verkiest zit er vrij veel verschil tussen de verschillende gewichten. Zo kan de bold versie van het ene lettertype veel zwaarder zijn dan dat van een ander lettertype.